Miodownik czeski
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2024/11/miodownik-czeski.html
Stary przepis na pyszny miodownik, przełożony kremem budyniowym z aromatem migdałowym.Składniki blaszka 25/35:ciasto:50 dag mąki pszennej,15 dag cukru pudru,10 dag miodu,5 dag masła,1 jajko,1 łyżka octu,1 łyżka sody,5 łyżek mleka,krem:1 litr mleka,2 budynie śmietankowe,25 dag cukru,1 kopiata łyżka mąki pszennej,1 kostka masła,olejek migdałowy,Sposób przygotowania:Ciasto:Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 9
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 23
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 16
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 107
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 795
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 191
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 222
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1403
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 561
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 494
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 440
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 333









































