Miodownik czeski

Stary przepis na pyszny miodownik, przełożony kremem budyniowym z aromatem migdałowym.Składniki blaszka 25/35:ciasto:50 dag mąki pszennej,15 dag cukru pudru,10 dag miodu,5 dag masła,1 jajko,1 łyżka octu,1 łyżka sody,5 łyżek mleka,krem:1 litr mleka,2 budynie śmietankowe,25 dag cukru,1 kopiata łyżka mąki pszennej,1 kostka masła,olejek migdałowy,Sposób przygotowania:Ciasto:Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na...
Najnowsze przepisy
Rasa puławska to polskie dziedzictwo hodowlane cenione za... ⇖ 4
Sałatka z jajkiem z porem to przykład na to, że proste... ⇖ 5
Prosty przepis na domową przyprawę gyros! Taka przyprawa... ⇖ 7
Jeszcze kilka lat temu temat medycyny estetycznej kojarzył... ⇖ 6
Pieczona owsianka ze śliwkami airfryer Kiedy dostałam... ⇖ 18
Czerwona kapusta przez wielu bywa niedoceniona — zbyt... ⇖ 20
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoRelacjaSeria książek... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 414
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 141
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 146
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 241
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 182
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 180
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 130
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 125
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 102