Od czego zależy wybór jelit przy wyrobie kiełbasy?

Wyrób domowej kiełbasy to zajęcie, które daje ogromną satysfakcję. Wymaga jednak wiedzy, doświadczenia i dobrej jakości składników. Oprócz mięsa i przypraw, bardzo ważny jest wybór odpowiedniej osłonki. To ona wpływa na wygląd, smak, strukturę i trwałość gotowego produktu. Jelita naturalne do kiełbasy różnią się między sobą średnicą, elastycznością i przeznaczeniem. Źle dobrane mogą utrudnić nadziewanie, popękać w trakcie parzenia lub po prostu nie...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam tą pastę z awokado, robię ją z dodatkami ,bo... ⇖ 4
Ciasto na herbatnikach z dżemem porzeczkowym to deser,... ⇖ 5
Tosty francuskie z piekarnika – blacha dla rodzinyJedno... ⇖ 7
Sernik z brzoskwiniami i makowo-kokosową bezą na kakaowym... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Uwielbiam tą pastę z awokado, robię ją z dodatkami ,bo... ⇖ 4
Prosta przekąska, zaskakujące połączenie smaków.... ⇖ 34
Uwielbiam pieczone buraczki, zawsze piekę ich więcej na... ⇖ 44
Patelnia żeliwna to jedno z tych kuchennych narzędzi,... ⇖ 48
Prosty przepis na pyszne żeberka, bardzo mało pracy- a... ⇖ 64
Mocno octowa, pikantna od chilli, ale dokładnie taka jak... ⇖ 123
Kto nie lubi gofrów... ja uwielbiam, szczególnie latem,... ⇖ 97
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1445
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 894
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 638
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 547
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 515
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 462
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447