Orientalny bigos z liści białej rzodkiewki

Przerywamy na chwilę ziemniaczaną kuchnię aszkenazyjską, aby nadać wiadomość z ostatniej chwili, gdyż wpadły mi w ręce z działki liście białej rzodkiewki. Rzodkiewki były bardzo małe jak na białe, ale ich część wystająca nad ziemię była bardzo okazała. Generalnie liście rzodkiewek (a nawet kwiaty) są ciekawym surowcem kulinarnym, z którego robiłem już pesto, ale...
Najnowsze przepisy
Szybkie śniadanie z BlendyGo 3 i BlendyPack Ostatnio mam... ⇖ 10
Prosty deser z kaszą manną i miodem to idealny przepis na... ⇖ 16
Pesto sardo z orzechami włoskimi, smak Sardynii w mojej... ⇖ 13
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 21
Prosty sezonowy pewniak na całą rodzinę: wysoka blacha... ⇖ 21
Kurczak pieczony w śmietanie to prosty, a jednocześnie... ⇖ 18
Tortilla to bardzo wdzięczne danie, ponieważ możemy w... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 22
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 55
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 83
Rzepak to odmiana kapusty, więc skoro kultowym daniem są... ⇖ 92
Wiosna to młode warzywa. W tym kultowe młode ziemniaki i... ⇖ 101
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1458
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 1040
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 645
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 558
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 523
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 468
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 461
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 457