Orkiszowy na owocowym fermencie z okazji Światowego Dnia Chleba A.D.2025

Po raz pierwszy zrobiłam zaczyn do chleba z tartym jabłkiem w 2014r., alew skład zaczynu wchodził również zakwas. Już wówczas zauważyłam, że zaczyn był niesamowicie aktywny. Nie wiedziałam dokładnie o co chodzi.Dzisiaj już wiem, że tarte jabłko wzbogaciło zaczyn o tworzące się bakterie kwasu mlekowego.Dzisiaj w Dniu Światowego Dnia Chleba, chciałabym życzyć wszystkim ludziom dobrej woli, aby zawsze na ich stole leżał świeży, pachnący prawdziwy chleb.W tym dniu...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 16
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 16
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 22
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 20
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 18
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 56
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 107
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 170
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 134
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 143
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 192
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 779
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 199
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197