Pączki karnawałowe po wiedeńsku

„Podróży z wypiekami” ciąg dalszy… ???? Dzisiaj odwiedzimy Wiedeń i posmakujemy karnawału. Najprawdziwsze pączki karnawałowe po wiedeńsku smażone są na smalcu, wypełnione są dżemem morelowym i posypane drobnym cukrem. Ponieważ kilka elementów z tego przepisu do mnie nie przemówiło, postanowiłam wykonać własną wersję pączków po wiedeńsku (smażone na oleju i polane...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 64
Przepisy z bloga
Ciasto kruche bez jajek z dodatkiem ulubionych owoców to... ⇖ 158
Te deserki z jagodami to wspomnienie dzieciństwa w trochę... ⇖ 236
Pomysł na tort kokosowy z mango i wiśnią przyszedł wraz... ⇖ 253
Przepyszna babka drożdżowa na krupczatce to doskonała... ⇖ 275
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 200