Pani Walewska
Źródło: https://delicjeagnes.blogspot.com/2013/11/pani-walewska.html
Z przepisem spotykalam sie od dawna i z niewiadomych przyczyn odkladalam go na pozniej. Od wiosny robilam je juz trzy razy, co moze byc najlepszym dowodem na to, ze smakuje zjawiskowo. Idealne polaczenie kruchego ciasta, slodko - kwasnego dzemu z czarnej porzeczki, aksamitnego kremu budyniowego, chrupiacej slodkiej bezy i orzechow... Skad taka nazwa? Byc moze bogactwo smakow tego ciasta odzwi...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 18
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 10
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 16
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 19
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 28
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne ciasto. Przepis... ⇖ 928
Faworki z mascarpone są niesamowicie kruche, delikatne,... ⇖ 407
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 563
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 490
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 477
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 397
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 378
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 239
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 235









































