Parzona babka drożdżowa ze śliwkami
		Źródło: https://niecodziennikpary.pl/parzona-babka-drozdzowa-ze-sliwkami/
		Babka drożdżowa parzona najlepiej wychodzi mojej Mamie, jest lekka i puszysta, a do tego długo pozostaje wilgotna. Wieloletnie doświadczenie Mamy pozwala Jej dawać wszystkie składniki na oko, więc nie podała nam dokładnych proporcji i nie zdecydowaliśmy się na upieczenie tego ciasta. Czekając na przyjazd Mamy, upiekliśmy parzoną babkę bazując na przepisie z czasopisma z lat...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 7
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 6
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 9
Chrupiąca, różowa i pełna smaku – marynowana czerwona... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 282
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 385
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 376
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 485
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 618
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1167
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 591
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 488
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1230
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 58
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 46









































