Passata pomidorowa

Mamy teraz najlepszy czas na pomidory,polne pachną cudownie po prostu, są wspaniałe na przetwory zimowe. Moje przetwory robię z pomidorów Lima, niektórzy mówią o nich paprykowe .Przygotowałam z nich dzisiaj passatę. Można ją wykorzystać na zupę, sos czy rozcięczyć, aby otrzymać pyszny sok.SKŁADNIKI:5 kg dojrzałych pomidorów polnychsół, pieprz, cukier (niekoniecznie)...
Najnowsze przepisy
Delikatny filet z kurczaka w aksamitnym sosie czosnkowym to... ⇖ 13
Placuszki z Ricotty i Cytryną – Puszyste Jak Chmurka... ⇖ 12
Słodkie ze słonym?! O tak! Zwłaszcza z wykorzystaniem... ⇖ 12
Jesień pachnie śliwkami, cynamonem i świeżo upieczonym... ⇖ 19
Prosty przepis na paprykowo -pomidorowego kurczaka, robi... ⇖ 19
Nastawcie zakwas, bo mam dla Was przepis na pyszny chlebek.... ⇖ 21
Zbożowe batoniki daktylowe Zdrowe odżywianie, zdrowa... ⇖ 18
Dwukolorowe ciasto dyniowe z kremem czekoladowym Królowa... ⇖ 28
Dziś zapraszam na niezwykłe danie siedzuń sosnowy w... ⇖ 15
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 127
Przepisy z bloga
Kto z Was lubi ziemniaczane zapiekanki musi spróbować... ⇖ 464
Bardzo lubię placki ziemniaczane zarówno na słodko jak i... ⇖ 511
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 700
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 127
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 123
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 118
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 118
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 113