Wiśnie w cukrze

Wiśnie zalane gęstym syropem są pysznym dodatkiem do deserów, ciast czy nawet mięs.Są też pyszną przekąską. Zachęcam do ich zrobienia.SKŁADNIKI:1 kg. wydrylowanych,umytych wiśni0,5 kg. cukruWYKONANIE:umyte wiśnie przesypujemy cukrem(ilość można zwiększyć), zostawiamy na dwie godziny,następnie wkładamy do słoików zalewamy sokiem,zamykamy i gotujemy 10 minut.
Najnowsze przepisy
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 15
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 73
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 15
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 21
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 74
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 21
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kto z Was lubi ziemniaczane zapiekanki musi spróbować... ⇖ 440
Bardzo lubię placki ziemniaczane zarówno na słodko jak i... ⇖ 488
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1439
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 771
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 632
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 544
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 508
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 453
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 453
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 443