Pastéis de nata, czyli to co w Portugalii najpyszniejsze
Źródło: http://recepturasmaku.blogspot.com/2018/04/pasteis-de-nata-czyli-to-co-w.html
Pastéis de nata to tradycyjne portugalskie tartaletki z ciasta francuskiego, wypelnione kremem budyniowym z duza iloscia zoltek. Pochodza z lizbonskiego klasztoru hieronimitow w Belem, gdzie zakonnicy uzywali bialek do krochmalenia habitow, a zoltka zaczeto wykorzystywac do produkcji ciasteczek. Sa one przepyszne w smaku, szczegolnie zaraz po wyjsciu z pieca, lekko opruszone cynamonem!Skladniki: ...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 14
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 22
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 27
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 28
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 32
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Rabarbar, to jeden z owocow na ktory czekam z utesknieniem... ⇖ 1004
Pastéis de nata to tradycyjne portugalskie tartaletki z... ⇖ 1135
Spod:- 300 g maki pszennej- 125 g masla- 1 jajko- 1 zoltko-... ⇖ 1238
Skladniki na kruche ciasto:- 3 szklanki maki pszennej-... ⇖ 958
Skladniki:Spod:- 400 g maki pszennej- go g cukru - 200 g... ⇖ 1141
Skladniki:- 200 g maki pszennej- 100 g maki z pestek dyni-... ⇖ 928
Dzisiaj proponuje Wam przepis na szybkiego plesniaka z... ⇖ 1282
Dzisiaj przedstawie Wam przepis na tare serowa z wisniami i... ⇖ 887
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3138
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1521
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 728
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































