Pieczona dynia Kogigu
Źródło: http://lucywniebie.blogspot.com/2020/10/pieczona-dynia-kogigu.html
Japońska dynia kogigu, jedna z niewielu, której skórki nie trzeba obierać. W smaku przypomina hokkaido, jednak jest jeszcze bardziej wyrazista , orzechowo - kasztanowa a miąższ intensywnie pomarańczowy.Składniki:- 1 dynia kogigu- oliwa- sól Tylko tyle. Wystarczy pokroić i upiec w oliwie i soli w 180 st przez około 25 min na termoobiegu. ...
Najnowsze przepisy
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 19
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 21
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 13
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 23
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 26
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Gdy robię pesto z liści kalafiora, zazwyczaj wychodzi mi... ⇖ 757
Kolejny sposób na wykorzystanie tempehu. Właściwie dania... ⇖ 756
Odkąd odkryłam tempeh, idealnie zastępuję mi mięso w... ⇖ 706
W internecie roi się od przepisów na steki z kapusty,... ⇖ 1137
Ten makaron to wegetariańska wersja jednego z pierwszych... ⇖ 821
Kolejna wersja ekspresowych ciastek, tym razem z mąki... ⇖ 952
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1604
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 665
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 558
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 512
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 436
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 359









































