Potrawka z tempehu i warzyw

Odkąd odkryłam tempeh, idealnie zastępuję mi mięso w diecie. Najbardziej lubię marynowany, ale używam też smażonego i wędzonego. Najrzadziej wykorzystuję naturalny, gdyż dodatkowo trzeba podkręcić mu smak przyprawami. Za to tempeh marynowany, smażony czy wędzony wystarczy tylko podsmażyć albo po prostu pokrojony dorzucić do dania. Najczęściej w lodówce zalegają mi marchewka...
Najnowsze przepisy
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 6
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 7
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 14
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 13
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Gdy robię pesto z liści kalafiora, zazwyczaj wychodzi mi... ⇖ 721
Kolejny sposób na wykorzystanie tempehu. Właściwie dania... ⇖ 720
Odkąd odkryłam tempeh, idealnie zastępuję mi mięso w... ⇖ 645
W internecie roi się od przepisów na steki z kapusty,... ⇖ 1070
Ten makaron to wegetariańska wersja jednego z pierwszych... ⇖ 780
Kolejna wersja ekspresowych ciastek, tym razem z mąki... ⇖ 916
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2077
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 344
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 315
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 303
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 271
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 262