Potrawka z tempehu i warzyw
Źródło: http://lucywniebie.blogspot.com/2020/12/potrawka-z-tempehu-i-warzyw.html
Odkąd odkryłam tempeh, idealnie zastępuję mi mięso w diecie. Najbardziej lubię marynowany, ale używam też smażonego i wędzonego. Najrzadziej wykorzystuję naturalny, gdyż dodatkowo trzeba podkręcić mu smak przyprawami. Za to tempeh marynowany, smażony czy wędzony wystarczy tylko podsmażyć albo po prostu pokrojony dorzucić do dania. Najczęściej w lodówce zalegają mi marchewka...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Gdy robię pesto z liści kalafiora, zazwyczaj wychodzi mi... ⇖ 742
Kolejny sposób na wykorzystanie tempehu. Właściwie dania... ⇖ 741
Odkąd odkryłam tempeh, idealnie zastępuję mi mięso w... ⇖ 667
W internecie roi się od przepisów na steki z kapusty,... ⇖ 1093
Ten makaron to wegetariańska wersja jednego z pierwszych... ⇖ 800
Kolejna wersja ekspresowych ciastek, tym razem z mąki... ⇖ 940
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































