Piernik dojrzewający przekładany powidłami śliwkowymi i masą orzechową
Źródło: http://kanarkowa.weebly.com/blog/piernik-dojrzewajacy-przekladany-powidlami-sliwkowymi-i-masa-orzechowa
Składniki na ciasto:½ kg miodu1 szklanka cukru250 g masła1 kg mąki pszennej3 jaja3 łyżeczki sody oczyszczonej¼ litra mleka½ łyżeczki soli2 torebki przyprawy do piernikaMasa orzechowa:300 g zmielonych orzechów włoskich½ szklani śmietanki 30%¼ szklanki mleka½ szklanki cukru60 ml...
Najnowsze przepisy
Sos winegret to klasyk kuchni francuskiej, który trafił... ⇖ 14
Fit Błyskawiczny Chlebek Naan(*SERIA FIT*)Chlebki naan od... ⇖ 18
Fit Curry z Ciecierzycy(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 14
Fit Lody Pistacjowe(Ninja Creami NC300EU)Lody pistacjowe od... ⇖ 14
Domowe Mleko PistacjoweTo mleko pistacjowe ma w sobie coś... ⇖ 18
Dlaczego Warto Chrupać Orzechy Włoskie, czyli naturalny... ⇖ 18
Delikatny biszkopt z makiem, lekko kwaskowe wiśnie w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Szybciutkie paszteciki garmażeryjne, bez czekania, aż... ⇖ 146
Co powiesz na krokiety z twarogiem na słodko? To przepis,... ⇖ 35
Miękkie, miodowe blaty, delikatny krem z mleka w proszku i... ⇖ 35
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 33
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 33
Rolada jabłkowa – prosty i pyszny deser, który zawsze... ⇖ 30









































