Piernik Staropolski Długodojrzewający z Masą Orzechowo-Miodową i Marmoladą Śliwkową
Źródło: https://natomamochote.blogspot.com/2020/11/piernik-staropolski-dugodojrzewajacy-z.html
Wielu z Was, w listopadzie zagniatało już ze mną ciasto na Piernik Staropolski i przystępowało do jego pieczenia na kilka dni przed Wigilią (tutaj znany Wam przepis). W tym roku proponuję Wam to samo niezawodne ciasto, które zagniatamy wraz z końcem października i odstawiamy do leżakowania na kilka tygodni - ale w nieco innej odsłonie. Tym razem, na 4-5 dni przed Wigilią,...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 15
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 10
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 18
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 37
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Wyjątkowy tort o smaku dwóch popularnych i pysznych... ⇖ 376
Jeden z moich ulubionych halloweenowych przepisów. Pyszne,... ⇖ 465
Proste i szybkie słodkie śniadanie, czyli amerykańskie... ⇖ 540
Obłędne Czekoladowe Ciasto z Kremem, Jagodami i Kruchymi... ⇖ 567
To chyba moje ulubione Gofry, zawsze wychodzą lekkie,... ⇖ 536
Co powiedzie na obłędny biszkopt, który przypomina... ⇖ 548
Prosty i szybki (w zaledwie 20 minut!) przepis na... ⇖ 1036
Co powiecie na obiad w orientalnym stylu? Zapraszam po... ⇖ 596
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1802
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1180
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 665
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 613
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 488
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 480
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 463









































