Piernik staropolski
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/piernik-staropolski.html
W dzisiejszej odslonie najlepszy piernik jaki w zyciu jadlam! Nie przygotujemy go w kilka chwil, poniewaz wymaga on lezakowania przez 5 tygodni, nastepnie upieczony piernik ponownie musi lezakowac przez 3-4 dni. Takze ten rodzaj piernika musimy zaplanowac sobie o wiele wczesniej, ale naprawde warto. Skladniki:ciasto:miod 500 g,maka 1 kg,maslo 250 g,jajka 3 szt,cukier 1,5 szklanki,mleko 125 m...
Najnowsze przepisy
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 5
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 9
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 10
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 16
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 773
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 191
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 217
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 577
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 503
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 485
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 414
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 387
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 372
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 255
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 251
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 250









































