Piernik staropolski
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/piernik-staropolski.html
W dzisiejszej odslonie najlepszy piernik jaki w zyciu jadlam! Nie przygotujemy go w kilka chwil, poniewaz wymaga on lezakowania przez 5 tygodni, nastepnie upieczony piernik ponownie musi lezakowac przez 3-4 dni. Takze ten rodzaj piernika musimy zaplanowac sobie o wiele wczesniej, ale naprawde warto. Skladniki:ciasto:miod 500 g,maka 1 kg,maslo 250 g,jajka 3 szt,cukier 1,5 szklanki,mleko 125 m...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 11
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 16
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 32
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 26
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 116
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 785
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 191
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 219
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 531
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 509
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 449
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 408
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 406
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 279
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277









































