Piernik staropolski
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/piernik-staropolski.html
W dzisiejszej odslonie najlepszy piernik jaki w zyciu jadlam! Nie przygotujemy go w kilka chwil, poniewaz wymaga on lezakowania przez 5 tygodni, nastepnie upieczony piernik ponownie musi lezakowac przez 3-4 dni. Takze ten rodzaj piernika musimy zaplanowac sobie o wiele wczesniej, ale naprawde warto. Skladniki:ciasto:miod 500 g,maka 1 kg,maslo 250 g,jajka 3 szt,cukier 1,5 szklanki,mleko 125 m...
Najnowsze przepisy
Latem 2011 roku, podczas podróży przez stany północnego... ⇖ 8
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 16
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 14
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 17
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 26
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 27
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 22
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 25
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 29
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 761
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 189
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 215
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 529
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 412
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 379
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 323
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 314
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 218
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 214









































