Piernik staropolski
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/piernik-staropolski.html
W dzisiejszej odslonie najlepszy piernik jaki w zyciu jadlam! Nie przygotujemy go w kilka chwil, poniewaz wymaga on lezakowania przez 5 tygodni, nastepnie upieczony piernik ponownie musi lezakowac przez 3-4 dni. Takze ten rodzaj piernika musimy zaplanowac sobie o wiele wczesniej, ale naprawde warto. Skladniki:ciasto:miod 500 g,maka 1 kg,maslo 250 g,jajka 3 szt,cukier 1,5 szklanki,mleko 125 m...
Najnowsze przepisy
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 8
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 10
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 17
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 11
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 11
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 10
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 25
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 758
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 189
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 215
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 509
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 453
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 362
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 355
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 350
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 307
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 270
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 236
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 207
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 194









































