Pikantna pasta z papryczek - Harissa
Źródło: https://mazprzygarach.blogspot.com/2021/05/pikantna-pasta-z-papryczek-harissa.html
Zapraszam na ostrą pastę paprykową rodem z Tunezji. Harissa stanowi pełen smaku dodatek do sosów, zup, makaronów czy marynat. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs i ryb, zarówno smażonych, pieczonych czy grillowanych. Można ją przygotować z kilku składników dostępnych bez problemu w sklepach. Ilość oliwy pozwala regulować ostrość – im mniej oliwy, tym...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 26
Już kilkukrotnie pisałam - jeśli nie mam pomysłu to... ⇖ 26
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 24
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 114
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 28
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 22
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 54
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 590
Dzisiaj przychodzę do Was z bardzo prostym przepisem... ⇖ 96
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na bardzo prosty,... ⇖ 234
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na proste, a mimo to... ⇖ 170
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 810
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 780
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 692
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 423
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 340
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 325









































