Pikantna pasta z papryczek - Harissa
Źródło: https://mazprzygarach.blogspot.com/2021/05/pikantna-pasta-z-papryczek-harissa.html
Zapraszam na ostrą pastę paprykową rodem z Tunezji. Harissa stanowi pełen smaku dodatek do sosów, zup, makaronów czy marynat. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs i ryb, zarówno smażonych, pieczonych czy grillowanych. Można ją przygotować z kilku składników dostępnych bez problemu w sklepach. Ilość oliwy pozwala regulować ostrość – im mniej oliwy, tym...
Najnowsze przepisy
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 7
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 14
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 22
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 94
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 16
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 18
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 59
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 600
Dzisiaj przychodzę do Was z bardzo prostym przepisem... ⇖ 105
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na bardzo prosty,... ⇖ 239
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na proste, a mimo to... ⇖ 174
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2057
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1129
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 878
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 538









































