powidła śliwkowe tradycyjne

składniki:śliwki węgierki, świeżeopcjonalnie:cukier do smaku wykonanie:Śliwki myjemy, usuwamy pestki. Przekładamy do dużego garnka z grubym dnem. Wlewamy troszkę wody, przykrywamy pokrywką i doprowadzamy do zagotowania. Następnie smażymy na małym ogniu bez przykrywki od czasu do czasu mieszając aby śliwki nie przywarły. Smażymy, aż powidło stanie się zupełnie gęste (ja smażę przez trzy dni po kilka […]
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 3
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 5
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 132
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 177
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 341
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 156
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 321
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272