Przepis na ciasto kataifi, kadayif (nitki filo)
Źródło: https://www.adriia.com/2024/04/przepis-na-ciasto-kataifi-kadayif-nitki.html
Przepis na ciasto kataifi, kadayif (nitki filo)Kataifi lub kadayif to nic innego, jakciasto filo pocięte na bardzo cienkie nitki. Ze względu na swój wygląd nazywane również anielskimi włosami . Popularne w krajach Maghrebu, Tunezji, Turcji szczególnie w Grecji.Wystarczy odrobina tłuszczu na niteczki by wydobyć z ciasta to co w nim najlepsze czyli lekką kruchość....
Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne ciasto z jabłkami, twarożkiem i... ⇖ 6
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 9
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 10
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 14
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Seffa z kurczakiem- słodko-aromatyczna uczta MarokaPodczas... ⇖ 26
Kwiaty dyni w cieście z ricottą, suszonymi pomidorami i... ⇖ 27
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 87
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 138
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 126
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 157
Basbousa– słodycz ze semoliny z Bliskiego Wschodu w... ⇖ 137
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 38
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 34
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 26






































