Przepis na ciasto kataifi, kadayif (nitki filo)

Przepis na ciasto kataifi, kadayif (nitki filo)Kataifi lub kadayif to nic innego, jakciasto filo pocięte na bardzo cienkie nitki. Ze względu na swój wygląd nazywane również anielskimi włosami . Popularne w krajach Maghrebu, Tunezji, Turcji szczególnie w Grecji.Wystarczy odrobina tłuszczu na niteczki by wydobyć z ciasta to co w nim najlepsze czyli lekką kruchość....
Najnowsze przepisy
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 15
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 18
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 52
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 104
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 87
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 102
Tajine z kurczakiem, karmelizowaną cebulą i rodzynkami–... ⇖ 63
Muffinki z malinami i serkiem mascarpone– puszyste,... ⇖ 119
Domowa Pizza Margherita Pizza Margherita to klasyka, która... ⇖ 138
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1881
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 262
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 255
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 221
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 204
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 187