Przepis na ciasto kataifi, kadayif (nitki filo)

Przepis na ciasto kataifi, kadayif (nitki filo)Kataifi lub kadayif to nic innego, jakciasto filo pocięte na bardzo cienkie nitki. Ze względu na swój wygląd nazywane również anielskimi włosami . Popularne w krajach Maghrebu, Tunezji, Turcji szczególnie w Grecji.Wystarczy odrobina tłuszczu na niteczki by wydobyć z ciasta to co w nim najlepsze czyli lekką kruchość....
Najnowsze przepisy
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 9
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 11
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 10
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 73
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 123
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 109
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 129
Basbousa– słodycz ze semoliny z Bliskiego Wschodu w... ⇖ 116
Tajine z kurczakiem, karmelizowaną cebulą i rodzynkami–... ⇖ 85
Muffinki z malinami i serkiem mascarpone– puszyste,... ⇖ 138
Domowa Pizza Margherita Pizza Margherita to klasyka, która... ⇖ 160
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 756
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 289
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 242
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172