Ragoût z dziczyzny

W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje dziczyzna. Na niedzielny obiad przygotowaliśmy wytrawne ragoût z dziczyzny, a dokładnie z dzika, jelenia i sarny. Owej wytrawności potrawie nadało nie tylko mięso, ale także dobre wino, gorzka czekolada i świeża leśna żurawina. Wraz z kolejnymi etapami gotowania dziczyzny, danie przyjmowało to, co najlepsze z kolejno dodawanych składników,...
Najnowsze przepisy
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 8
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 11
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 10
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 13
Masz w domu kawałek czerstwego chleba, z którego jedzenia... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 263
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 370
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 359
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 457
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 596
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1082
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 573
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 467
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1212
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 753
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 286
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 242
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 178
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172