Ser biały
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/ser-bialy/
Do czasu rozpoczęcia studiów mieszkałam na wsi, gdzie Rodzice i Dziadkowie prowadzili gospodarstwo rolne. Mieliśmy swoją krowę, nic więc dziwnego, że bardzo często robiony był ser biały, który zachwycał smakiem, konsystencją i aromatem. Po latach postanowiłam wrócić do tych wspomnień i przygotować domowy biały ser – wprawdzie nie na taką skalę jak dawniej, ale na...
Najnowsze przepisy
Zlewozmywak stalowy może być nie tylko praktyczny, ale... ⇖ 6
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 17
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 13
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 27
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 299
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 418
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 408
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 535
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 684
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1291
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 603
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 499
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1281
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 554
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 461
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 358
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 231
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 225









































