Mamy 230946 przepisów na 584 blogach.

Najnowsze przepisy

Owsianka z nektarynką,...

Owsianka z nektarynką,...

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):0,5... ⇖ 4

Mini burgery

Mini burgery

BURGERY500 g mięsa mielonego wieprzowego1 ząbek czosnku1... ⇖ 7

Pasta Sugo alla...

Pasta Sugo alla...

Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 6

Grillowane kofty z sosem...

Grillowane kofty z sosem...

Grillowane kofty z sosem z marynowanymi... ⇖ 9

Ciasto kokosowe – bez...

Ciasto kokosowe – bez...

Ciasto dla fanów kokosowych smaków. Mięciutkie, o... ⇖ 23

Surówka z młodej...

Surówka z młodej...

Surówka z młodej kapustyWiosenna surówka z młodej... ⇖ 22

Szybka sałatka z...

Szybka sałatka z...

Szybka sałatka z pomidorem i ogórkiemBłyskawiczna,... ⇖ 10

Schab gotowany z ziołami

Schab gotowany z ziołami

Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 20

Torcik z kremem...

Torcik z kremem...

Witajcie. Dziś zapraszam po przepis na pyszny i prosty... ⇖ 12

Miruna z ziemniakami i...

Miruna z ziemniakami i...

Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 14

Wyświetlono: 135 razy

Serowiec gotowany – kuchnia podkarpacka

Serowiec gotowany – kuchnia podkarpacka

Serowiec gotowany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina Kolbuszowa, powiat kolbuszowski We współczesnym języku ciasto z białego sera (twarogu) powszechnie nazywane jest sernikiem. Jednak w przeszłości częściej używano nazwy serowiec, a regionalnie nawet serownik. Serowiec gotowany różni się od pieczonego tym, że masę serową gotuje się zamiast piec, a żeby była zwarta,...

Zobacz przepis...


Przepisy z bloga

Podkarpackie zupy...

Podkarpackie zupy...

Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 41

Babka na mące...

Babka na mące...

Babka na mące ziemniaczanej – kuchnia... ⇖ 49

Jajka z rzeżuchą –...

Jajka z rzeżuchą –...

Jajka z rzeżuchą – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 54

Jajka w sosie wiosennym...

Jajka w sosie wiosennym...

Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 94

Pascha wielkanocna –...

Pascha wielkanocna –...

Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 78

Mazurek ze Stasiówki...

Mazurek ze Stasiówki...

Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 108

Mazurek orzechowy z...

Mazurek orzechowy z...

Mazurek orzechowy z Jodłowej Górnej – kuchnia... ⇖ 106

Sos chrzanowy z...

Sos chrzanowy z...

Sos chrzanowy z jabłkami – kuchnia... ⇖ 506

Jabłecznik przekładany...

Jabłecznik przekładany...

Jabłecznik przekładany – kuchnia... ⇖ 130

Zupa chrzanowa z...

Zupa chrzanowa z...

Zupa chrzanowa z Siedleczki – kuchnia... ⇖ 69

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM