SHAKSHUKA - w stylu marokańskim

SHAKSHUKA - w stylu marokańskimTa wersja szakszuki w stylu marokańskim składa się z jajek, pomidorów. Danie wykonywane w ròżnych wersjach, w każdym domu wykonuje się trochę inaczej. Jedni dodają paprykę pieczoną, inni pomidory z puszki i koncentrat. U mnie w rodzinnym domu wykonuje się bez tych dodatków. To danie do podania na śniadanie lub kolację z świeżym pieczywem....
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 16
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 15
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 73
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 125
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 112
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 131
Basbousa– słodycz ze semoliny z Bliskiego Wschodu w... ⇖ 121
Tajine z kurczakiem, karmelizowaną cebulą i rodzynkami–... ⇖ 87
Muffinki z malinami i serkiem mascarpone– puszyste,... ⇖ 140
Domowa Pizza Margherita Pizza Margherita to klasyka, która... ⇖ 163
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204