Słoninka solona

Oj, znowu mi się oberwie za dodawanie niezdrowych przepisów. Wiem, że słonina wyszła z mody, ale żal mi tych, którzy nie znają jej smaku. Bardzo ją lubię, może dlatego, że był to przysmak mojej Mamy. Jedyne co warunkuje smakowitość wyrobu, to grubość słoniny. Musi mieć co najmniej 2-3 cm grubości i wzwyż. Pamiętam sprzed wielu lat słoninę u cioci Zosi w Nowogródku....
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 6
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 17
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 15
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 13
Przepisy z bloga
To znowu ja, witajcie.Mam dzisiaj wenę do pisania, więc... ⇖ 809
Dzień dobryKomu nie zdarzyło się chwilę przed kolacją... ⇖ 726
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2107
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273