Najnowsze przepisy
W zasadzie krótko i na temat. Tak będzie i tym razem. Nie... ⇖ 15
Szklanka kaszy jęczmiennej pęczak (250 ml) waży około... ⇖ 20
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 31
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 26
Sos chrzanowy na ciepło

Pierwszy raz robiłam sos chrzanowy do jajka na ciepło i naprawdę bardzo mi smakował. Robi się raz dwa i jest przepyszny!Składniki:1 łyżka masła klarowanego1 łyżka mąki pszennej250 ml dowolnego bulionu2-3 łyżki tartego chrzanu1 łyżeczka suszonego niedźwiedziego czosnku50 ml śmietanki 30%sól, pieprz do smakuSposób przygotowania:1. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Do zasmażki ostrożnie wlewać zimny bulion, mieszać, by nie zrobiły...
Przepisy z bloga
Nieco inne kotlety niż tradycyjne drobiowe. Mięso z udek... ⇖ 47
Na blogu jest już kilka przepisów na sałatki z dodatkiem... ⇖ 51
Moja propozycja na wielkanocny stół, to właśnie ta... ⇖ 43
Po prostu szarlotka. Krucha, wilgotna, z dużą ilością... ⇖ 40
Składniki:6 ugotowanych ziemniaków w mundurkach4 jajka... ⇖ 46
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3350
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1827
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1241
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1238
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1107
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 941
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 768
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 728
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 628
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 610