Strucla z przepisu babci Oli

Puszysta, mięciutka i wilgotna - dla nas najlepsza. Pyszne ciasto, które sprawdzi się na co dzień, jak i od święta.Wypiek, który pamiętam z dzieciństwa - często robiła go moja mama. Ciasto wychodzi bardzo delikatne - od dawna za nami chodziło . Dziś przygotowuję go razem z 5-letnią córką. Składniki (na 2 strucle):ok. 0,5 kg mąki tortowej1 szklanka mleka100 g masła3...
Najnowsze przepisy
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 7
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 8
Ruskie kluski z ziemniakami Kluski ruskie w 20 minut na... ⇖ 5
Dobry prezent to taki, który wywołuje emocje, pozostaje w... ⇖ 9
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 13
Idealna zapiekanka obiadowa: kurczak, ciągnąca się... ⇖ 3
Przepisy z bloga
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 231
Tak nam smakuje że ostatnio robię je nawet po 2 razy w... ⇖ 328
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 516
W smaku rewelacja, są wilgotne, puszyste i pełne jagód.... ⇖ 290
Ostatnio babcia poczęstowała nas tym ciastem. Babcia... ⇖ 476
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 2025
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 1062
U nas obowiązkowo w sezonie truskawkowym. Te placuszki z... ⇖ 223
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 821
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 352
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 312
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 246