Szpecle
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/szpecle/
Szpecle (Spätzle) są potrawą kuchni niemieckiej, mogą być dodatkiem do zup zamiast makaronu lub podawane z np. serem, boczkiem, kiszoną kapustą stanowić główną część dania. Najłatwiej je przygotować przy użyciu specjalnej tarki ale bardzo dobrze radzi sobie także zwykła łyżka cedzakowa, przez którą przeciska się ciasto do wrzącej wody. Po ugotowaniu szpecle koniecznie...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 12
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 19
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 307
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 431
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 417
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 555
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 726
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1330
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 611
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 508
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1299
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1977
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1923
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1361
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 797
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 718
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 600









































