Szpecle
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/szpecle/
Szpecle (Spätzle) są potrawą kuchni niemieckiej, mogą być dodatkiem do zup zamiast makaronu lub podawane z np. serem, boczkiem, kiszoną kapustą stanowić główną część dania. Najłatwiej je przygotować przy użyciu specjalnej tarki ale bardzo dobrze radzi sobie także zwykła łyżka cedzakowa, przez którą przeciska się ciasto do wrzącej wody. Po ugotowaniu szpecle koniecznie...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 13
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 52
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 308
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 434
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 422
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 562
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 734
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1340
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 613
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 510
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1303
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2832
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1462
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 850
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 752
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































