Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta)
Źródło: http://lagrandeelapiccolacuoca.blogspot.com/2020/01/tarta-z-kruszonka-i-kremem-z-ricotty.html
SKŁADNIKICiasto kruche300 g mąki pszennej150 g cukru100 g masła1 jajkoszczypta soliKrem z ricotty500 g ricotty150 g cukru1 laska wanilii1 cytryna****INGREDIENTIPasta frolla300 g di farina150 g di zucchero100 g di burroun pizzico di sale1 uovoCrema di ricotta500 g di ricotta150 g di zucchero1 bacca di vaniglia1 limonePRZYGOTOWANIECiasto kruchePrzygotowanie ciasta rozpoczynamy od...
Najnowsze przepisy
Pierogi z kapustą i grzybami to taki klasyk, którego nie... ⇖ 7
W prostocie siła!Klasyk w odcukrzonym wydaniuUprzejmie... ⇖ 16
Uwielbiam te pierniczki bez cukru! Są delikatne i kruche,... ⇖ 13
Witam Kochani! Kotlety z fileta są smaczne, ale mogą być... ⇖ 16
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 11
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 22
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 46
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 60
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 67
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 75
Jesień to idealny czas na ciepłe, aromatyczne dania,... ⇖ 55
Nie ma nic bardziej włoskiego niż prosty, aromatyczny sos... ⇖ 69
Jesień to czas, gdy aromaty cynamonu, pieczonych jabłek,... ⇖ 78
Jesień pachnie śliwkami, cynamonem i świeżo upieczonym... ⇖ 87
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 371
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 279
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 252
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 225
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 180
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 164
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 108
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 73









































