Najnowsze przepisy
Zupa szczawiowa to klasyczne danie kuchni polskiej, cenione... ⇖ 8
Żytni chleb
Ponownie wróciliśmy do pieczenia domowego pieczywa – tym razem zdecydowaliśmy się na żytni chleb na świeżych drożdżach. Z prawie pół kilograma mąki otrzymaliśmy kształtny bochenek, który chciało się od razu zjeść. Żytni chleb różni się od wypiekanego tylko z pszennej mąki, ponieważ nie wyrasta tak szybko, jest bardziej zwarty i mniejszy. Z przyjemnością...
Przepisy z bloga
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 98
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 65
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 146
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 250
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 689
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 271
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 184