Zakwas żytni na chleb
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/zakwas-zytni-na-chleb/
Zakwas żytni na chleb powstał z chęci upieczenia domowego pieczywa bez używania drożdży. Wbrew pozorom robi się go bardzo łatwo, potrzeba jedynie trochę cierpliwości i regularności podczas jego przygotowywania. Gotowy zakwas można przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce przez około 2 tygodnie, piekąc w tym czasie wiele smacznych chlebów. Jeżeli będziemy go podkarmiać, to...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 8
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 22
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 23
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 23
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 299
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 420
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 408
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 540
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 689
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1296
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 603
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 499
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 588
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 515
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 493
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 425
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 389
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 386
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 257









































