Zielone szparagi z boczkiem

Bardzo lubię szparagi zarówno białe jak i zielone. Sezon niestety trwa krótko,więc korzystajmy. Możemy je podać jako dodatek do makaronu, czy młodych ziemniaczków.SKŁADNIKI:pęczek zielonych szparagówokoło 150 g boczku wędzonego6 łyżek śmietanki kremówki 30%20 g startego parmezanu1 ząbek czosnkusól,pieprz do smakuWYKONANIE:szparagi pozbywamy zdrewniałej części, myjemy,...
Najnowsze przepisy
Prosty przepis na paseczkową sałatkę z cukinii, tylko... ⇖ 6
Koktajle dla mózgu – przepis na lepszą pamięć i mniej... ⇖ 6
Sałatka z gorgonzolą i gruszką to ciekawe połączenie... ⇖ 6
Smaczna i sycąca zupa pomidorowa z kurczakiem, kiełbasą... ⇖ 13
Uwielbiam tą pastę z awokado, robię ją z dodatkami ,bo... ⇖ 7
Ciasto na herbatnikach z dżemem porzeczkowym to deser,... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Kto z Was lubi ziemniaczane zapiekanki musi spróbować... ⇖ 440
Bardzo lubię placki ziemniaczane zarówno na słodko jak i... ⇖ 488
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1445
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 930
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 639
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 547
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 516
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 463
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 448