Ziemniaki zapiekane z botwiną - Roasted Potatoes with Beet Leaves - Patate con foglie di barbabietole in padella
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2017/06/ziemniaki-zapiekane-z-botwina-roasted.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolskiWykonanie: Liście młodego buraka (botwinę) umyć i pokroić wraz z łodygami, pokroić cebulkę (np. dymkę). Udusić na oliwie lub oleju z dodatkiem małej ilości wody. Doprowadzić je do ugotowania, do smaku lekko podsmażyć. Ziemniaki ugotować i zapiec pokrojone w plastry na patelni z odrobiną masła, wymieszać...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 4
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 15
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 13
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 27
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 23
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 98
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 605
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 528
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 506
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 446
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 413
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 401
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 277
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 276









































