Zupa szczawiowa z jajkiem na twardo

Zupa szczawiowa z jajkiem to jeden z najbardziej rozpoznawalnych smaków wiosenno-letniej kuchni polskiej. Charakteryzuje się lekką kwasowością, subtelnym aromatem ziół i warzyw oraz przyjemnym działaniem – jednocześnie rozgrzewa i orzeźwia. Jej podstawą jest warzywno-mięsny bulion, zazwyczaj gotowany na kurczaku z dodatkiem włoszczyzny. Głównym składnikiem jest świeży szczaw, choć równie dobrze sprawdza się wersja ze słoika lub mrożona. Serwowana z jajkiem na twardo i...
Najnowsze przepisy
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 0
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 3
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 7
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 10
Prosta pyszna sałatka, która najlepiej smakuje w sezonie... ⇖ 7
Jeśli lubisz czekoladowe cukierki, to mini deser Michałki... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Clafoutis to lekki deser, który zachwyca elegancją i... ⇖ 31
Ciasto z truskawkami i galaretką to lekki, kremowy deser... ⇖ 30
Tarta z truskawkami i wanilią to esencja lata zamknięta w... ⇖ 23
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą to wilgotny,... ⇖ 21
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1430
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 623
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 535
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 496
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 446
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 444
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 437
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 406