Zupa z botwiny na domowym rosole z jajkiem

Zupa z botwiny jest lekka, pełna barw i świeżości, a zarazem pożywna i bogata w smaku. Najlepszy efekt daje gotowanie jej na domowym rosole z warzyw i kurczaka, z wykorzystaniem całej botwinki: młodych buraczków, delikatnych łodyg i soczyście zielonych liści. Znakomicie smakuje z dodatkiem jajka na twardo, a po zabieleniu śmietaną nabiera kremowej konsystencji i łagodniejszego charakteru, doskonale równoważąc lekką kwaskowatość buraków.
Najnowsze przepisy
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 1
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 9
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 8
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 16
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 22
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 17
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Clafoutis to lekki deser, który zachwyca elegancją i... ⇖ 31
Ciasto z truskawkami i galaretką to lekki, kremowy deser... ⇖ 30
Tarta z truskawkami i wanilią to esencja lata zamknięta w... ⇖ 23
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą to wilgotny,... ⇖ 21
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1435
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 626
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 563
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 538
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 502
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 449
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 446
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 438