Najnowsze przepisy
Banalny serniczek z dodatkiem świeżego granatu od... ⇖ 5
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka... ⇖ 9
Pyszny pomysł na rewelacyjne śniadanie, jajka inaczej....... ⇖ 7
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem Dziś mam dla Was... ⇖ 15
Zostawiam Wam fajny przepis na egzotyczny deserek.Na 4... ⇖ 27
Młoda kapusta z marchewką i fetą Surówka z młodej... ⇖ 49
Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)
Zdecydowanie ciezko bylo sie zainteresowac jedzeniem jablek pod koniec lipca, gdy tyle pysznych owocow na sklepowych polkach. Ale udalo sie zmotywowac i wyszlo lepiej, niz sie spodziewalismy!Skladniki (4 porcje=4 jablka):- 4 jablka (jakiekolwiek)- 30 g migdalow- 45+5 g orzechow wloskich- 50 ml mleka- 1/3 szklanki cukru- 2 lyzki miodu- 2 lyzeczki soku z cytryny- odrobina bit...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 211
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 272
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 282
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 429
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 375