Najnowsze przepisy
Serdecznie witam i zapraszam na pyszną sałatkę, która... ⇖ 35
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 13
Delikatne, puszyste, lekkie placuszki z nutą cytryny.... ⇖ 19
Pokazały się już w sklepach szparagi więc nie mogłam... ⇖ 28
Chorwacja - Ryż z ajwarem (Ajvar Riža)
Ajwar to popularna na całych Bałkanach pasta z pieczonej papryki. Prawdopodobnie wywodzi się z Serbii, gdzie kawiorem z papryk zaczęto zastępować ten rybny (z tureckiego havyar). Ajwar najczęściej używany jest jako dodatek do grillowanego mięsa, ale nie można się ograniczać - widziałem już wiele przepisów na makarony czy risotto z dodatkiem tej cudownej pasty. Dzisiaj proponujemy...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 187
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 256
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 266
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 412
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 357