Litwa - Pieczony roślinny twaróg z kminkiem, czosnkiem i papryką (Keptas varškės sūris)

Trzeba przyznać, że nie jesteśmy wielkimi fanami wegańskich serów, ale akurat roślinne twarogi uwielbiamy. Nasz przepis na twaróg bazuje na tofu i kaszy jaglanej, które są zakwaszone sokiem z cytryny i wodą z ogórków kiszonych. Zazwyczaj twaróg jemy z szarymi kluskamilub pieczonymi ziemniakami. Tym razem zmodyfikowaliśmy przepis, żeby uzyskać gęstszy i tłustszy twaróg,...
Najnowsze przepisy
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo... W tej wersji... ⇖ 4
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 7
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 9
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 459
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 538
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 540
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 757
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 687
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 542
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 536
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 771
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 314
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 192
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 191