Litwa - Pieczony roślinny twaróg z kminkiem, czosnkiem i papryką (Keptas varškės sūris)

Trzeba przyznać, że nie jesteśmy wielkimi fanami wegańskich serów, ale akurat roślinne twarogi uwielbiamy. Nasz przepis na twaróg bazuje na tofu i kaszy jaglanej, które są zakwaszone sokiem z cytryny i wodą z ogórków kiszonych. Zazwyczaj twaróg jemy z szarymi kluskamilub pieczonymi ziemniakami. Tym razem zmodyfikowaliśmy przepis, żeby uzyskać gęstszy i tłustszy twaróg,...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 20
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 19
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 460
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 540
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 541
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 760
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 689
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 543
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 540
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204