Litwa - Pieczony roślinny twaróg z kminkiem, czosnkiem i papryką (Keptas varškės sūris)

Trzeba przyznać, że nie jesteśmy wielkimi fanami wegańskich serów, ale akurat roślinne twarogi uwielbiamy. Nasz przepis na twaróg bazuje na tofu i kaszy jaglanej, które są zakwaszone sokiem z cytryny i wodą z ogórków kiszonych. Zazwyczaj twaróg jemy z szarymi kluskamilub pieczonymi ziemniakami. Tym razem zmodyfikowaliśmy przepis, żeby uzyskać gęstszy i tłustszy twaróg,...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 18
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 36
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 452
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 529
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 533
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 743
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 671
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 536
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 528
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 53
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 39
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 37
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 36