Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z rabarbarem i owocami... ⇖ 6
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z dynią Czekoladowe... ⇖ 9
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z owocami Czekoladowe... ⇖ 7
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 8
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 8
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 7
Wprowadzenie do Ciasta Orzechowego z Kremem Budyniowym... ⇖ 10
Ciasto Cappucino

Pyszne, podzielne ciacho Cappucino z książki siostry Anastazjii. U mnie trochę ze zmianami, bo bezę kokosową wymieniłam na orzechową i dodatkowo ciacho nasączyłam kawą. Zapraszam:)Składniki blaszka 25/35:Biszkopt:7 dużych jajek,1 szklanka cukru,140 mąki pszennej,50 g kakao,Beza orzechowa:5 białek,200 g cukru,250 g orzechów włoskich,1 łyżka mąki ziemniaczanej,1 łyżka mąki pszennej,Krem:500 ml mleka,5 żółtek,3/4 szklanki cukru,2 łyżki mąki pszennej,1 budyń waniliowy,1...
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 258
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 111
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 123
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 883
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459