Ciasto Leon

Podzielny przekładaniec z pysznym kremem i jabłkami z galaretką. Idealne ciasto na różne przyjęcia okolicznościowe.Składniki blaszka 25/36:Ciasto miodowe:300 g mąki pszennej,150 g margaryny,2 łyżki miodu,1 łyżeczka sody,2 łyżki kwaśnej śmietany,100 g cukru,1 jajko,Biszkopt:4 jaja,120 g mąki pszennej,150 g cukru,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,Krem:500 ml mleka,5 łyżek cukru,1 budyń waniliowy bez cukru,200 g masła,Warstwa z jabłkami:2...
Najnowsze przepisy
Zupa krem z dyni Za oknem deszcz stuka o szyby, liście... ⇖ 9
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 12
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 13
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 34
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 520
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 160
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 159
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 57
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 41
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 41
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 40
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38