Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z rabarbarem i owocami... ⇖ 6
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z dynią Czekoladowe... ⇖ 9
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z owocami Czekoladowe... ⇖ 7
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 8
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 8
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 7
Wprowadzenie do Ciasta Orzechowego z Kremem Budyniowym... ⇖ 10
Sękaczek

Kolejne wypróbowane ciacho z książki siostry Anastazji. Tym razem połączenie orzechów i jabłek. Zdecydowanie to są moje smaki :)Składniki blacha 25/35:Ciasto:350 g mąki pszennej,250 g margaryny,120 g cukru kryształu,2 łyżki śmietany,2 jaja,2 łyżeczki proszku do pieczenia,Masa jabłkowa:2 kg jabłek,2 szt. galaretki cytrynowej,Masa orzechowa:180 g posiekanych orzechów włoskich,100 g cukru,3 łyżki miodu,3 łyżki mleka,150 g masła,Sposób przygotowania:Ciasto: Z podanych...
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 258
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 111
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 123
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 883
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459