Ciasto czeskie
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/03/ciasto-czeskie.html
Miodowe blaty, przelozone kremem budyniowym z aromatem migdalowym. Ciasto najlepsze jest nastepnego dnia.Skladniki:ciasto:maka pszenna 500 g,cukier puder 150 g,soda 1 lyzka,ocet 1 lyzkajajka 1 szt,smietana 18% 5-6 lyzek,margaryna 50 g,miod 100 g,krem:mleko 1 litr,budyn smietankowy 2 szt,maka pszenna 1 lyzka kopiata,cukier ok. 1 szklanka,olejek migdalowy 0,5 buteleczki,maslo 200 g,Sposob przy...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 665
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 173
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 183
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































