Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2019/12/francja-kasztany-po-burgundzku-marrons.html
Klasyka francuskiej kuchni, czyli wołowina po burgundzku w wegańskiej wersji z kasztanami.Składniki (4 porcje):- 4 łyżki oliwy- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 2 średnie marchewki- 250-300 ml czerwonego wina- szklanka bulionu- kilka gałązek tymianku, kilka liści laurowych- 250 g pieczarek- 4 łyżki koncentratu pomidorowego- opakowanie (100 g) kasztanów jadalnych- sól, pieprz- purée...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 4
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 19
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 467
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 559
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 546
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 771
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 703
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 545
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 548
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































