Najnowsze przepisy
Lekka marynata do drobiu z grilla Jeżeli zależy nam na... ⇖ 16
Risotto to pyszna włoska klasyka,które sprawia, że ryż... ⇖ 48
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I... ⇖ 50
Gruzja - Kulki ze szpinaku i orzechów (Pkhali)
Kwintesencja kuchni gruzinskiej jest i zawsze (przynajmniej dla nas) bedzie pasta orzechowa z orzechow wloskich, czosnku, przypraw i swiezych ziol. Mniej lub bardziej zmodyfikowana jej wersjemozemy w Gruzji znalezc w przynajmniej kilkudziesieciu potrawach. Pierwsza z nich i najbardziej znana to faszerowane roladki z baklazana (badridzani). Druga z nich to salatka - zwyczajnie pomidor, ogorek...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 211
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 273
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 284
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 430
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 379