Malta - Ciasteczko daktylowe z anyżem (Imqaret)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/04/malta-ciasteczko-daktylowe-z-anyzem.html
Kuchnia maltańska to wspaniały przykład tego, jak historia i geografia wpływają na to, co jemy. Regułą jest to, że im więcej wpływów w danym miejscu się miesza, tym lepsza i ciekawsza kuchnia. Skupiając się wyłącznie na słodyczach, na Malcie równie tradycyjne jest cannolli (sycylijskie rurki z kruchego ciasta z nadzieniem z ricotty), red velvet cake (amerykańsko-brytyjski...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 4
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 468
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 559
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 546
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 771
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 703
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 546
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 548
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 79
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































