Najnowsze przepisy
Biszkopt francuski maślanyLekki, wilgotny biszkopt prosty... ⇖ 17
Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami smakuje zawsze... ⇖ 31
Cześć!Dzisiaj robimy tradycyjną szarlotkę z termorobota... ⇖ 16
Serwowanie nalewek ( kilka wskazówek ).
Nalewki zwyczajowo podajemy w temperaturze pokojowej, ewentualnie lekko schłodzone. Przed podaniem nalewki na stół warto przelać ją do ozdobnej karafki z przeźroczystego szkła. Kolor nalewki ma istotny wpływ na jej odbiór, dlatego warto zadbać o to , aby jej kolor był dobrze wyeksponowany. Podczas picia nalewek angażujemy prawie wszystkie nasze zmysły, smak, węch, wzrok...
Przepisy z bloga
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 52
Składniki na 2 zajączki :1 kg karkówki wieprzowej1 kg... ⇖ 97
Składniki :około 70 dkg buraków ćwikłowych3 l wody2... ⇖ 81