Uzbekistan - Marchewka po koreańsku (Morkovcha)
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/03/uzbekistan-marchewka-po-koreansku.html
W 1937 roku z dalekiego wschodu Rosji do Azji Centralnej przesiedlono ponad 170 tysięcy Koreańczyków. Koryo-saram, jak zwani są w Środkowej Azji, najliczniejszą grupę dziś stanowią w Uzbekistanie, gdzie jest ich prawie 200 tysięcy. Natomiast na całym terytorium byłego Związku Radzieckiego żyje ich około pół miliona. Tym sposobem kuchnia koreańska stała się jedną z...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 467
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 559
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 546
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 771
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 703
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 545
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 548
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































