Włochy - Wegańska carbonara z nerkowców i pieczonego czosnku
Źródło: https://roslinozerniurlopowicze.blogspot.com/2020/05/wochy-weganska-carbonara-z-nerkowcow-i.html
Carbonara prawdopodobnie pochodzi z okolic Rzymu i istnieje wiele teorii jej powstania, ale chyba żadna na tyle ciekawa (i potwierdzona), żeby ją przytoczyć. Co jednak ważne, wegańska carbonara okazuje się być równie smaczna (może nawet smaczniejsza) od jej mięsnej wersji. Połączenie nerkowców i pieczonego czosnku sprawia, że sos jest nieprzyzwoicie kremowy (i kaloryczny...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 4
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 19
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 467
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 559
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 546
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 771
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 703
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 545
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 548
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































