Najnowsze przepisy
Biszkopt francuski maślanyLekki, wilgotny biszkopt prosty... ⇖ 19
Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami smakuje zawsze... ⇖ 32
Cześć!Dzisiaj robimy tradycyjną szarlotkę z termorobota... ⇖ 16
Agar – naturalny składnik do zastosowań kulinarnych i nie tylko
W tym artykule przyjrzymy się bliżej agarowi, substancji o szerokim zastosowaniu, zarówno w kuchni, jak i poza nią. Zapoznamy się z jego właściwościami, sposobami wykorzystania oraz korzyściami płynącymi z jego użycia. Agar, pochodzący z krasnorostów, stanowi alternatywę dla tradycyjnej żelatyny, a jego unikalne cechy sprawiają, że jest cennym składnikiem w... Continue reading →
Przepisy z bloga
Śledzie korzenne to kulinarne dzieło sztuki, które... ⇖ 93
Śledzie w polskiej tradycji kojarzą się przede wszystkim... ⇖ 255
Każda gospodyni domowa doskonale zdaje sobie sprawę z... ⇖ 195