BABKA BOŻONARODZENIOWA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/12/babka-bozonarodzeniowa.html
Babka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale w wersji uproszczonej i innym kształcie, trochę tak po polsku. Tradycyjna włoska babka wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły, a jej przygotowanie jest...
Najnowsze przepisy
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 2
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 7
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 8
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 15
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 20
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 53
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 113
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 180
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 251
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 344
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 846
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 825
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 364
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































