BABKA BOŻONARODZENIOWA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/12/babka-bozonarodzeniowa.html
Babka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale w wersji uproszczonej i innym kształcie, trochę tak po polsku. Tradycyjna włoska babka wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły, a jej przygotowanie jest...
Najnowsze przepisy
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 6
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 9
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 82
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 18
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 63
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 119
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 208
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 254
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 361
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 410
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 312
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 302
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 248
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 196
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































