BABKA BOŻONARODZENIOWA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/12/babka-bozonarodzeniowa.html
Babka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale w wersji uproszczonej i innym kształcie, trochę tak po polsku. Tradycyjna włoska babka wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły, a jej przygotowanie jest...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 4
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 12
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 56
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 17
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 11
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 51
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 113
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 177
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 251
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 341
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 804
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 752
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 685
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 332
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 322









































