BABKA BOŻONARODZENIOWA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/12/babka-bozonarodzeniowa.html
Babka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale w wersji uproszczonej i innym kształcie, trochę tak po polsku. Tradycyjna włoska babka wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły, a jej przygotowanie jest...
Najnowsze przepisy
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 7
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 14
Kupujecie laski wanilii do ciasta? kiedyś były bardzo... ⇖ 15
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 15
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 17
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 18
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 47
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 109
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 175
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 246
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 337
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 735
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 603
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 284
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 282
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 275









































