Najnowsze przepisy
Zobacz jakie są zalety używania air fryera w swojej... ⇖ 13
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 131
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 25
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 19
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 26
W jaki sposób przechowywać kawę?

Kawa to produkt o bardzo długim terminie przydatności do spożycia. Przechowywana w suchym miejscu (wilgoć zawsze tworzy dobre warunki do rozwoju pleśni) praktycznie nie ma szansy się zepsuć – co nie oznacza, że zachowa wszystkie swoje pierwotne walory. Te są – dosłownie i w przenośni – ulotne. Producenci kawy zwykle sugerują, że najlepiej spożyć ją w ciągu 12–24 miesięcy od daty palenia. To, jak długo kawa zachowa swój oryginalny smak i aromat, zależy w znacznej...
Przepisy z bloga
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 41
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 112
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 178
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 272
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 780
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 759
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 512
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417